3de kleuterklas

 3de kleuterklas

  juf Jana

In de derde kleuterklas, die juf Jana op het lijf geschreven is

staat de inbreng van elke kleuter centraal. Jullie kleuters worden zich stilaan bewust van wie ze (willen) zijn.

Het verantwoordelijkheidsgevoel in het algemeen neemt toe. Thema’s worden regelmatig samen met de kleuters gekozen en krijgen een wereldser karakter (dino’s, de ruimte, …)


Op deze leeftijd worden vriendschappen hechter en wordt samenspelen echt belangrijk.

Motorisch zijn jullie kleuters nu klaar om tot schrijfmotoriek te komen.


Bij hun werk zijn ze bekommerd om het resultaat, willen graag iets bereiken. Ook hun concentratie en taakrijpheid groeit.

Dit zijn noodzakelijke vaardigheden die belangrijk zijn om naar een 1ste leerjaar te gaan.

Juf Jana zal op een zachtaardige en enthousiaste manier proberen dit zoveel mogelijke te stimuleren door een aangepast aanbod, om hen zo prima voor te bereiden op het eerste leerjaar.

Tevens blijft  zij erg nieuwsgierig naar de vorderingen van de kleuters die overstappen naar het 1ste leerjaar en blijft hen dan ook op de voet volgen in onze lagere afdeling.


We hechten veel belang aan het scharniermoment tussen kleuter en de lagere school. Om deze overstap zo vlot mogelijk te laten verlopen organiseren wij een aantal integratieactiviteiten. Hier werken de leerlingen van het eerste leerjaar en de kleuters van onze derde kleuterklas samen. Wij zijn letterlijk buren van elkaar. Dit zorgt voor steeds weer informele contacten tussen de leerkracht,  leerlingen, kleuterjuf en kleuters.

Wat na de kleuterschool?


Het is zover .. uw kleuter zit in de 3e kleuterklas en is bijna klaar om naar de lagere school te gaan.

Ben je nog op zoek naar een leuke lagere school waar je kind kan spelen, leren en zijn talenten verder kan ontplooien?

Dan ben je bij ’t VLS Lagere school Ten Ede aan het goede adres. De lagere school is gelegen te Edeschoolstraat 4, op wandelafstand van onze kleuterschool.

Een team van enthousiaste juffen staat alle dagen klaar om je kind met de grootste zorg op te vangen.
Wat na de lagere school?


Onze school werkt ook nauw samen met het Scheppersinstituut Wetteren.


Door het aanbieden van diverse studierichtingen in zowel het technisch secundair onderwijs en het beroeps secundair onderwijs beschikt deze school over een zeer ruim aanbod. Theorie en praktijk gaan er hand in hand en de leerlingen leren elkaars sterke punten waarderen. Het is dan ook een ideale voorbereiding op hun professionele leven.