Klasoverschrijdend

Klasoverschrijdend

Het ontdekken van nieuwe technieken, durven experimenteren en proeven van nieuwe dingen, dat is wat we doen tijdens onze atelierwerking. We organiseren de ateliers een viertal keer per jaar gedurende één voormiddag. Kinderen kiezen volgens hun talent en interesse waarbij de klemtoon ligt op het ZELF DOEN!

Crea-atelier

Kookatelier

Drama atelier

Muziekatelier

Bewegings atelier

Hier beleven ze heel wat kliederplezier. De kleuters experimenteren met verschillende materialen en technieken en maken zo kennis met knutselen en kunst.

We stellen de kleuters aan als koksmaatje en samen gaan we aan de slag. De juf helpen in de keuken dat vinden ze reuzeleuk. Bovendien leren kinderen er heel veel van. Reken maar dat ze makkelijker zullen proeven van wat ze zelf hebben helpen klaarmaken!

Laat kinderen in een verkleedkoffer rommelen en gegarandeerd duiken er tientallen nieuwe personages uit op. Het blijft daarbij niet enkel bij kleding in ons drama atelier. Er volgen spelletjes, toneelstukjes, verhalen in steeds nieuwe vormen, met steeds nieuwe ideeën. Met spel en drama willen we de fantasie van onze kleutertjes prikkelen.

Kan je met muziek ook dingen vertellen? Natuurlijk! En misschien nog wel veel meer dan wat je met woorden kan vertellen. We nemen de kleuters mee langs de wondere wereld van de muziek. En dit via allerlei muzikale werkvormen: kleine ritmes, leuke melodietjes, bizarre geluiden en klanken,…

De motorische ontwikkeling stimuleren, spelen met leeftijdsgenootjes of gewoon wat energie kwijtraken dat is wat je mag verwachten van ons bewegingsatelier. Tijdens dit uurtje worden de kleuters uitgedaagd op vlak van motoriek en bewegen op ritme.