1ste kleuterklas

1ste kleuterklas

Juf Valerie en juf Celien

Katrien (kinderverzorgster)

ANNA KLAS

De warme ontvangst en de veilige geborgenheid die juf Valerie en juf Celien bieden, zal ervoor zorgen dat de kleinsten zich meteen thuis zullen voelen in hun klasje en op onze school.

Bij deze actieve juffen groeien de peuters uit tot levendige kleuters die mogen zijn wie ze zijn.

 

Juf Valerie heeft een grote voorliefde voor creatief bezig zijn en dat weet ze dan ook op een feilloze en vrolijke wijze over te brengen op haar kleutertjes.

Juf Celien is enorm leergierig en zij bezit een jonge, natuurlijke flair om met de kleuters op een bijzonder aangename wijze om te gaan.

Onze kinderverzorgster, juf Katrien, is ondertussen onmisbaar geworden binnen onze school. Zij is aanwezig op dinsdag- en donderdagvoormiddag.

Zij biedt op een zorgzame en positieve manier vooral ondersteuning bij de jongste kleuters en verlicht de verzorgende taken van de juf.

Daarnaast begeleidt ze kleine groepjes in de klas waardoor de kleuters extra aandacht krijgen.

De wereld op een speelse manier ontdekken staat in deze klas centraal! Dit wil zeggen dat de juffen via thema’s (knuffels, kleuren, gaatjes,…) specifieke materialen, activiteiten,… aanbieden die dicht bij hun eigen belevingswereld liggen, waarbij het ‘DOEN’ centraal staat, het explorerend beleven.

 

In hun spel spelen jullie kleuters nog vaak ‘naast’ elkaar in plaats van ‘met’ elkaar, daarom zullen de juffen deze sociale ontwikkeling via activiteiten stimuleren.

 

Deze leeftijdsgroep heeft ook nog veel nood aan groot motorisch bewegen. Daarom voorzien de juffen in de klas voldoende ruimte om te bewegen. (klimtuig, ballen,…)